Over dit recept
Een ultiem borrelhapje waarin malse Iberico wangen, langzaam gegaard in rode wijn en bouillon, samenkomen met knapperig stokbrood en zelfgemaakte tapenade. Perfect voor een gezellige borrel of als luxe voorgerecht.

Ingrediënten
Dit recept is voor 4 personen.
500 gram Iberico wangen
1 wortel, fijngesneden
1 gele ui, fijngesneden
1 stengel selderij, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel van je favoriete rub. Wij gebruiken de Beehave Rub van The Rub Club
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 glas rode wijn
250 ml bouillon (rund of kip)
Vers stokbrood, in plakken gesneden
Verse peterselie, fijngehakt
Zelfgemaakte tapenade (zie ander recept)
BBQ-instellingen:
Indirecte hitte: 140-150°C
Bereidingstijd:
2-3 uur (langzaam garen)
Bereiding
Kruid de Iberico wangen met Beehave Rub, komijn, kaneel en gerookt paprikapoeder.
Verhit een pan op de BBQ of het fornuis met wat olie en schroei de wangen rondom bruin.
Voeg de wortel, ui, selderij en knoflook toe en bak een paar minuten mee tot de groenten licht kleuren.
Blus af met rode wijn en voeg de bouillon toe. Roer goed door en sluit de pan af met een deksel.
Laat de wangen langzaam garen op de BBQ met indirecte hitte gedurende 2-3 uur, tot ze boterzacht zijn. Controleer tussendoor of er voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig wat extra bouillon toe.
Snijd het stokbrood in plakken en grill deze kort op de BBQ of bak in de oven tot ze krokant en goudbruin zijn.
Beleg de gegrilde stokbroodplakjes met een stukje Iberico wang, garneer met verse peterselie en voeg een lepel zelfgemaakte tapenade toe.
Serveertip:
Serveer de Iberico wangen op een mooi bord met een extra beetje tapenade en een takje verse kruiden voor een extra feestelijke presentatie. Dit gerecht is perfect te combineren met een glas rode wijn.
Waarom dit gerecht bijzonder is:
Vol van smaak:Â De kruidige marinade en de rijke saus van rode wijn en bouillon maken de wangen onweerstaanbaar.
Perfecte textuur:Â Het langzaam garen op de BBQ zorgt voor ultramalse wangen die smelten in de mond.
Veelzijdig:Â Serveer als borrelhap, voorgerecht of luxe fingerfood op een feestje.
Tip:
Voeg een extra scheutje rode wijn of bouillon toe als het gerecht te droog lijkt tijdens het garen om een extra rijke saus te creëren.


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93