Wijntip: Domaine du Tariquet Premieres Grives
Biertip: Apfelstrudel Doppelbock
Over dit recept
Een eenvoudig en snel recept voor een heerlijke apfelstrudel van de BBQ of uit de oven, perfect als winters dessert of feestelijke traktatie. Het bladerdeeg wordt knapperig gebakken, met een warme, zoete appelvulling die smelt op je tong.

Ingrediënten
Dit recept is voor 4-6 personen.
1 rol bladerdeeg (bijvoorbeeld van AH)
3 Elstar-appels, in kleine stukjes gesneden
80 gram rozijnen
3 theelepels kaneel
2,5 eetlepels suiker
1 eigeel, losgeklopt
Optioneel: poedersuiker en roomijs als garnering
BBQ- en oveninstellingen:
BBQ: Indirecte hitte, ongeveer 190°C
Oven: 180°C, hetelucht
Baktijd: 25-30 minuten, tot goudbruin en krokant
Bereidingstijd:
Totale tijd: 15 minuten voorbereiding, 25-30 minuten bakken
Bereiding
Rol het bladerdeeg uit en leg het op een plat oppervlak.
Meng in een kom de appelstukjes, rozijnen, suiker en kaneel grondig.
Spreid de appelvulling in een rechte lijn in het midden van het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg over de vulling heen, sluit de randen stevig af en druk aan met een vork.
Maak een paar inkepingen in het deeg om stoom te laten ontsnappen en bestrijk het geheel met het losgeklopte eigeel.
Plaats de apfelstrudel op de BBQ of in de oven en bak 25-30 minuten tot goudbruin en krokant.
Afwerking:
Serveer warm met een bestrooiing van poedersuiker en een bolletje roomijs voor een ultieme winterse verwennerij.
Waarom dit recept bijzonder is:
Eenvoudig en snel: Binnen 15 minuten voorbereid met minimale ingrediënten.
Veelzijdig: Geschikt voor zowel BBQ als ovenbereiding.
Perfect voor winterse avonden: Comfort food dat heerlijk ruikt en smaakt.
Tip:
Voor extra smaak kun je de rozijnen ook weken in rum of appelsap voordat je ze aan de vulling toevoegt.
Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93