Over dit recept
Een zacht, romig dessert van de BBQ met gekaramelliseerde appels, vanille en kaneel. Deze custard wordt direct in een gietijzeren skillet bereid, waardoor je een krokant randje krijgt en een smeuïge binnenkant. Perfect om warm te serveren, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
3 à 4 Jonagold appels (geschild en in dunne partjes)
3 eieren
80 gram suiker + 2 eetlepels extra voor over de appels
50 gram bloem
3 eetlepels gesmolten boter
240 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Benodigdheden
BBQ-instellingen
Indirecte hitte
Temperatuur: ± 180 °C
Gebruik een gietijzeren skillet of pan geschikt voor de BBQ
Bereidingstijd
Totaal: 45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten
Garing op de BBQ: ± 30minuten
Bereiding
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes
Smeer de skillet (26cm) in met roomboter
Doe de appelpartjes in de skillet zoals op onderstaande foto
Klop in een mengkom de eieren los met 80 gram suiker, vanillesuiker en een snuf zout
Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag
Voeg de gesmolten boter en melk toe en roer tot een dun beslag ontstaat
Giet het beslag over de appels in de skillet
Meng de suiker en kaneel en strooi over het beslag
Plaats de skillet op de BBQ met de deksel gesloten en laat de custard in ongeveer 30 minuten gaar worden hij moet stevig zijn in het midden, maar nog een klein beetje wiebelen
Haal van de BBQ en laat 5 minuten rusten voor het serveren, serveer eventueel met een bolletje ijs


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93

