top of page

Appel custard uit de skillet

Over dit recept

Een zacht, romig dessert van de BBQ met gekaramelliseerde appels, vanille en kaneel. Deze custard wordt direct in een gietijzeren skillet bereid, waardoor je een krokant randje krijgt en een smeuïge binnenkant. Perfect om warm te serveren, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 3 à 4 Jonagold appels (geschild en in dunne partjes)

  • 3 eieren

  • 80 gram suiker + 2 eetlepels extra voor over de appels

  • 50 gram bloem

  • 3 eetlepels gesmolten boter

  • 240 ml volle melk

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 theelepel kaneel

  • Snufje zout


Benodigdheden


BBQ-instellingen

  • Indirecte hitte

  • Temperatuur: ± 180 °C

  • Gebruik een gietijzeren skillet of pan geschikt voor de BBQ

Bereidingstijd

  • Totaal: 45 minuten

  • Voorbereiding: 15 minuten

  • Garing op de BBQ: ± 30minuten

Bereiding

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes

  • Smeer de skillet (26cm) in met roomboter

  • Doe de appelpartjes in de skillet zoals op onderstaande foto

  • Klop in een mengkom de eieren los met 80 gram suiker, vanillesuiker en een snuf zout

  • Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag

  • Voeg de gesmolten boter en melk toe en roer tot een dun beslag ontstaat

  • Giet het beslag over de appels in de skillet

  • Meng de suiker en kaneel en strooi over het beslag

  • Plaats de skillet op de BBQ met de deksel gesloten en laat de custard in ongeveer 30 minuten gaar worden hij moet stevig zijn in het midden, maar nog een klein beetje wiebelen

  • Haal van de BBQ en laat 5 minuten rusten voor het serveren, serveer eventueel met een bolletje ijs

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page