top of page

Artisjokken van de BBQ

Over dit recept

Deze artisjokken van de BBQ zijn een heerlijke en gezonde toevoeging aan je maaltijd. Geserveerd met een smaakvolle honing-mosterd-dip, zijn ze een perfect voorgerecht of bijgerecht voor een gezellige barbecue. Ook ideaal als gezond borrelhapje!

Ingrediënten

Dit is een voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen.

  • ½ bosje rozemarijn

  • ½ bosje tijm

  • ½ bol knoflook

  • 150 ml olijfolie

  • 2 artisjokken

  • 50 g mosterd

  • 50 g mayonaise

  • 25 g honing


BBQ-instellingen

  • 200°C indirecte hitte


Bereidingstijd

  • 100 minuten

Bereiding

  • Meng voor de marinade de tijm, rozemarijn, knoflook en 100 ml olijfolie door elkaar.

  • Smeer de artisjokken volledig in met de marinade.

  • Zet de artisjokken voor 90 minuten op de BBQ bij indirecte hitte.

  • Maak ondertussen de dip door 50 ml olijfolie, de honing, mayonaise en mosterd door elkaar te mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • Haal de artisjokken van de BBQ en serveer ze met de dip.


Serveertip

Serveer de artisjokken warm met de dip in een apart schaaltje, zodat iedereen naar wens kan dippen. Perfect als lichte start van een BBQ-maaltijd!


Waarom deze artisjokken een topkeuze zijn

  • Gezond en smaakvol: Artisjokken zijn voedzaam en combineren perfect met de rijke honing-mosterd-dip.

  • Eenvoudig te bereiden: Met een korte voorbereidingstijd en minimale inspanning op de BBQ krijg je een indrukwekkend gerecht.

  • Veelzijdig: Ideaal als voorgerecht, bijgerecht, of zelfs als plantaardig alternatief voor hoofdgerechten.


WijnSpijs: We beginnen het jaar goed en gezond! Nou is ons motto sowieso ‘liever wat minder wijn drinken, maar dan wel hele goede’, maar het is nog gezonder om geen alcohol te drinken. En laten wij nou net de lekkerste alcoholvrije witte wijn hebben die er ooit gemaakt is.. Serieus, deze alcoholvrije Riesling van Allendorf doet eigenlijk niet onder voor zijn broers en zussen. Mooie zuren en tonen van steenvruchten als perzik. Fris, zacht en toch karakter. Hij gaat heerlijk bij de delicate smaak van Artisjok. Het eten en de wijn geven elkaar de ruimte om vervolgens samen te komen in perfecte harmonie.


BierSpijs: De frisse, hoppige tonen van 0.2 Bird of Prey snijden door de aardse artisjok, terwijl de citrusaroma’s mooi contrasteren met de honing. De kruidigheid van rozemarijn sluit perfect aan bij de hoppige bitters, waardoor het geheel licht, spannend en in balans blijft.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page