Wijntip: Primitivo IGT Salento
Biertip: Uiltje Bird of Prey
Over dit recept
Deze pinwheels van rundergehakt, gerookt ontbijtspek en Parmezaanse kaas zijn ware smaakbommen van de BBQ. Ze worden op smaak gebracht met een krachtige allround dry rub en afgewerkt met een sticky laag Smokey BBQ saus. Ideaal als hoofdgerecht of stevige BBQ snack.

Ingrediënten
Ingrediënten (voor 4 pinwheels)
750 g rundergehakt
8 plakken gerookt ontbijtspek
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el Dry Rub All Use én 4 el Smokey BBQ Saus van Van Beekum
BBQ-instellingen
Indirecte hitte
Temperatuur: 150°C
Optioneel: gebruik een kernthermometer
Bereidingstijd
Totale bereiding: ± 60 minuten
Actieve bereiding: ± 20 minuten
Bereiding
Bereidingswijze
Leg een plak ontbijtspijk op een serveerplank. Leg vervolgens een andere plak eraan vast, zodat je een lange lijn krijgt.
Verdeel vervolgens 1/4 van het gehakt over de strook ontbijtspek.
Strooi vervolgens over het rundergehakt 1/4 van de Parmezaanse kaas en druk zachtjes aan.
Rol het geheel voorzichtig op als een strakke rol en druk een beetje plat, zodat er een pinwheel ontstaat.
Bestrooi de pinwheels met de Dry Rub All Use van Van Beekum.
Plaats de pinwheels op de BBQ op indirecte hitte.
Gaar de pinwheels tot een kerntemperatuur van ± 70°C (reken op ongeveer 40–45 minuten).
Lak de pinwheels de laatste 10 minuten af met de Smokey BBQ saus en laat deze karamelliseren.
WijnSpijs
Een Primitivo is een uitstekende wijnkeuze bij deze pinwheels van de BBQ. De wijn staat bekend om zijn volle body, rijpe fruitaroma’s en zachte tannines, wat perfect aansluit bij het sappige rundergehakt en de rokerige smaak van het ontbijtspek. De lichte kruidigheid van de Primitivo vult de rub en de rokerige BBQ-saus mooi aan, terwijl de frisse zuren helpen om het vet van het spek en de Parmezaanse kaas in balans te brengen. Zo ontstaat een harmonieuze wijn-spijscombinatie waarbij geen van beide de overhand krijgt.
BierSpijs
De Bird of Prey IPA is een krachtige, Amerikaanse stijl IPA met uitgesproken citrus- en dennenhoppen, een licht moutige basis en een frisse, droge afdronk. Deze eigenschappen maken ‘m ideaal bij een robuust gerecht als pinwheels van gehakt, spek en BBQ-saus.


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93