top of page

Camembert van de BBQ

Over dit recept

Kaasliefhebbers, dit is een must-try! Als je van kaas houdt, dan mag deze camembert niet ontbreken op je BBQ! Gecombineerd met een zoetige appel-noten topping en een scheutje Calvados (of whiskey voor een variatie), krijg je een heerlijk rokerig en smaakvol gerecht. Geen BBQ? Geen probleem! Je kunt deze camembert ook eenvoudig in de oven maken.

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

  • 1 camembert

  • 1/2 appel Pink Lady

  • Hand Elite haver noten mix

  • Scheutje Calvados (of whiskey)

  • 1 el suiker of honing

  • 1 klont roomboter

  • 1 tl Tonyrub (of Winterrub)

  • Stokbrood of crackers om te serveren


BBQ-instellingen:

  • Indirecte hitte van 150°C

  • Gebruik rookhout chunks voor extra smaak


Bereidingstijd:

  • 30-35 minuten

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirecte hitte van 150°C en plaats de rookhout chunks tussen de hete kolen.

  • Leg de camembert op een schaal en zet deze op de BBQ. Rook de camembert voor ongeveer 15 minuten, totdat de kaas zacht begint te worden en een beetje begint te lopen.

  • Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.

  • Verhit in een pan of skillet de roomboter en bak de appel samen met de Elite haver notenmix goudbruin.

  • Voeg de suiker of honing, 2 el Calvados en de Tonyrub toe en roer goed door.

  • Wanneer de camembert klaar is, verdeel je de appel-noten topping eroverheen.

  • Verhit in een apart pannetje de 100 ml Calvados (of whiskey) tot lauwwarm. Zorg ervoor dat het niet kookt, want de alcohol moet verdampen.

  • Serveer de camembert met stokbrood of crackers om lekker in de gesmolten kaas te dippen.


Serveertip:

Deze gegrilde camembert met een zoete appel-noten topping is perfect voor een gezellige avond met vrienden of als een heerlijk bijgerecht!


Waarom deze Camembert een Topkeuze is:

  • Smaakvolle combinatie: De zoetheid van de appel en honing past perfect bij de romige camembert, met de toevoeging van een rokerige smaak door de BBQ.

  • Gezellig en verrassend: Het is een perfect gerecht om te delen met vrienden en familie tijdens een BBQ of als borrelhapje.

  • Simpel maar luxe: Het is eenvoudig te maken maar ziet eruit en smaakt als een luxe gerecht.

  • Veelzijdig: Je kunt de camembert ook in de oven bereiden als je geen BBQ hebt, en het blijft heerlijk!


Tip:

Probeer de camembert ook met een scheutje honing of balsamicoazijn voor een extra smaakdimensie!


IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page