top of page

Gegrilde beenham

Over dit recept

Deze gegrilde beenham krijgt een geweldige smaak door het gebruik van een BBQ rub en indirecte hitte op de Napoleon BBQ. Het resultaat is een sappig, mals stuk vlees met een heerlijke krokante korst.

Ingrediënten

  • 1 beenham (± 1,5 kg)

  • 3 eetlepels BBQ rub (gebruik je favoriete rub)

  • Mayonaise 3 eetlepels

  • Honing 1 eetlepels

  • Mosterd 1 eetlepel

  • Peper

BBQ-instellingen

  • BBQ: Napoleon (of een andere BBQ voor indirecte hitte)

  • Temperatuur: Start op 160°C, daarna verhogen naar 200°C voor afgrillen

Bereidingstijd

  • Totale bereiding: 2,5-3 uur

  • Actieve bereiding: 10 minuten (voorbereiding)

Bereiding

  • Haal de beenham 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

  • Wrijf de rub royaal over de hele beenham, zorg ervoor dat de rub goed in het vlees trekt. Laat het vlees minimaal 15-30 minuten rusten zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

  • Bereid de BBQ voor op indirecte hitte 160 graden.

  • Plaats de beenham op het grillrooster boven de indirecte hitte.

  • Zorg dat de beenham een kerntemperatuur bereikt van 65 graden.

  • Maak ondertussen de honingmosterd saus door de mayonaise, honing, mosterd en peper met elkaar te mengen.

  • Wanneer de beenham de gewenste temperatuur heeft bereikt, verhoog dan de temperatuur van de BBQ naar 200°C.

  • Verplaats de beenham naar de directe hitte en gril het vlees gedurende 5-10 minuten aan elke kant, of totdat het een mooi gouden, krokant korstje heeft.

  • Haal de beenham van de BBQ en wikkel het vlees losjes in aluminiumfolie. Laat het vlees 10-15 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen herverdelen.

  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de honingmosterd saus.


Serveertip

Deze gegrilde beenham is heerlijk met een groene salade, gegrilde groenten, of zelfs gekookte aardappelen. De rijke smaken van de BBQ rub en het roken maken het een ideale keuze voor een BBQ met vrienden of familie.


Waarom deze methode werkt

De BBQ rub voegt een intense smaak toe aan de beenham, terwijl de indirecte hitte zorgt voor een sappig resultaat. Het afgrillen op hogere temperatuur zorgt voor een knapperige buitenkant.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page