Wijntip: Chardonnay ‘Kings of Prohibition Stella Beloumant’
Biertip: Een lekkere tripel
Over dit recept
Deze sappige gehaktballetjes in kruidige pastasaus zijn een hit op elke borrel. Lekker pittig door sambal en rode peper, en heerlijk smeuïg door een vleugje brood. Makkelijk te maken en ideaal om uit een pannetje te prikken!

Ingrediënten
Ingrediënten
3 sneetjes wit casino brood
750 g rundergehakt
1,5 middelgroot ei
1,5 el sambal oelek
1,5 teen knoflook
1,5 rode peper
4,5 el olijfolie
600 g pastasaus
Benodigdheden: Een pan die zowel op het fornuis kan als op de BBQ (zonder deksel)
BBQ- en Bereidingsinfo
Bereidingstijd: 40 minuten
BBQ-temperatuur: 150°C (indirect)
Tijd op de BBQ: ± 30 minuten
Bereiding
Maal het brood tot fijne kruimels en meng dit met het gehakt, ei en sambal.
Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
Draai er kleine gehaktballetjes van.
Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper zonder zaadlijsten in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan op het fornuis en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de knoflook en rode peper toe en bak kort mee.
Schenk de pastasaus erbij en breng aan de kook.
Zet de pan op de BBQ op indirect vuur bij 150°C.
Laat de gehaktballetjes ongeveer 30 minuten rustig garen, roer regelmatig door.
Door de combinatie van aanbraden op het fornuis en doorgaren op de BBQ krijgen de gehaktballetjes een heerlijke structuur én die subtiele BBQ-rooksmaak. Perfect voor een borrel of als bijgerecht!
WijnSpijs: Wie ons een beetje kent weet dat we houden van dikke, volle witte wijnen. Witte wijn matchen met gehaktballen in tomatensaus kan ook alleen als de wijn echt dik, vol en filmend is. Nou, dat is nou precies de omschrijving van deze boterbabbelaar uit Australië, de Chardonnay ‘Kings of Prohibition Stella Beloumant’. Het hout ligt er lagen dik bovenop en zo bokst ie moeiteloos op tegen de gehaktballetjes. Die gave fles maakt het wat ons betreft helemaal af!
BierSpijs: Tripel – Een Belgische tripel, zoals Westmalle Tripel of La Trappe Tripel, past perfect. De kruidige, lichtzoete tonen en het koolzuur snijden mooi door de rijke pastasaus en het pittige van de sambal en rode peper.


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93