top of page

Gepofte zoete aardappel

Over dit recept

Heerlijk als bijgerecht, deze gepofte zoete aardappel met een frisse tzatziki-saus. Het is een perfecte balans van zoet en fris, ideaal voor een BBQ of een lichte maaltijd.

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

  • 4 grote zoete aardappelen

  • 1 komkommer

  • 200 gr Griekse yoghurt

  • 1 teentje knoflook

  • Kneepje citroensap

  • Scheutje olijfolie

  • Takje peterselie

  • Peper & zout


BBQ-instellingen:

  • Directe hitte op 200°C


Bereidingstijd:

  • Totale tijd: 40 minuten

  • Voorbereiding tzatziki: 10 minuten

  • Aardappelen poffen: 30 minuten

Bereiding

  • Was de zoete aardappelen schoon en prik er gaatjes in met een vork.

  • Pak de aardappelen in aluminiumfolie in en leg ze direct op de kolen van de BBQ.

  • Pof de aardappelen 30 minuten op de BBQ, tot ze zacht zijn.

  • Maak ondertussen de tzatziki: rasp de komkommer, knijp het vocht eruit en doe de geraspte komkommer in een kom.

  • Voeg de Griekse yoghurt toe, pers de knoflook erin, voeg olijfolie, citroensap, een snufje peper en zout toe, en meng alles goed door elkaar.

  • Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de tzatziki. Meng opnieuw.


Afwerking:

  • Haal de gepofte aardappelen van de BBQ en snijd ze open.

  • Serveer de aardappelen met een flinke lepel tzatziki erop en garneer met extra peterselie.


Waarom dit recept bijzonder is:

  • Gezond en smaakvol: De zoete aardappel is rijk aan vitamines en vezels, en de frisse tzatziki maakt het gerecht compleet.

  • Eenvoudig en snel: Dit gerecht is snel te maken met weinig ingrediënten, ideaal voor een BBQ of een lichte maaltijd.

  • Vegetarisch en verfrissend: De combinatie van warme aardappel met koele tzatziki is een heerlijke balans.


Tip:

Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch en smaak!


IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page