Over dit recept
Dit gerecht is echt een topper! Alle ingrediƫnten zijn op zichzelf al heerlijk, dus als je dit combineert is het perfect!

Ingrediënten
1 bavette (± 800 g, opengesneden tot een lap)
BBQ rub naar keuze
100 g rauwe ham (bijv. parmaham of serranoham)
3 el groene pesto
2 el pijnboompitten (geroosterd)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Keukentouw
BBQ-instellingen:
Bereidingswijze: Indirect eerst, daarna kort direct
Temperatuur: 140ā150°C indirect, daarna afgrillen op 200ā220°C directe hitte
Bereidingstijd:
Totale bereiding: ± 1 uur
Bereiding
Bereid de BBQ voor op indirecte hitte (140ā150°C).
Haal de bavette een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Sla de bavette voorzichtig plat tot een gelijkmatige lap (indien nodig).
Bestrooi het vlees aan de binnenkant met een royale hoeveelheid rub.
Verdeel de rauwe ham gelijkmatig over de bavette.
Bestrijk met pesto en strooi er vervolgens de pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.
Rol de bavette strak op tot een rollade en bind vast met keukentouw.
Leg de bavette rollade op de BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van 48ā50°C.
Haal van het vuur, verhoog de BBQ naar directe hitte (200ā220°C).
Grill de rollade kort rondom af voor een mooie korst.
Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
WijnSpijs:
De Arneis is een witte druif uit Piemonte (Italië) die frisse, aromatische wijnen oplevert met tonen van perzik, citrus, amandel en soms een subtiele kruidigheid.
Waarom het past bij bavette rollade:
Romige vulling: De pesto en Parmezaanse kaas vragen om een wijn met frisse zuren om het romige vet in balans te brengen.
Kruidige tonen: De Arneis heeft een subtiele kruidigheid die mooi aansluit bij de rub en de pesto in de rollade.
Contrast met het vlees: De frisheid en verfijnde bitters van Arneis zorgen voor een mooi contrast met het volle, hartige vlees en de zoute ham, waardoor het geheel lichter aanvoelt.
Een Arneis brengt balans, verfrist het palet tussen de happen door, en versterkt de Mediterrane invloeden van het gerecht.
BierSpijs:
Bitterheid vs. vet: De hoppige bitterheid van een IPA contrasteert mooi met het vet uit de ham, kaas en de bavette zelf.
Citrus & kruidigheid: De frisse citrus- en dennenachtige aromaās uit de hop sluiten aan bij de kruidige pesto en BBQ rub.
Grillaccenten versterken: De karamelmouten en bitterheid accentueren de geroosterde smaken van het vlees.


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93