top of page

Gevulde paprika

Over dit recept

Deze gevulde paprika's zijn een smaakvolle en vullende aanvulling op je BBQ of maaltijd. Het gehakt, rijst en kruidenmengsel zorgen voor een heerlijke combinatie, en de gesmolten kaas bovenop maakt het helemaal af! Perfect voor een zomerse BBQ of als bijgerecht bij een diner.

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

  • 4 paprika’s (kies je favoriete kleur)

  • 200 gram gehakt

  • Rub naar keuze (wij gebruikten Beehave van @therubclub.nl)

  • Geraspte kaas (om de paprika’s af te toppen)

  • 1 kopje rijst

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

  • 1 ui (fijngehakt)


BBQ-instellingen:

  • Kamado ingesteld op 150°C voor indirecte hitte


Bereidingstijd:

  • Totale tijd: 40-45 minuten

  • Bakken op de BBQ: 25 minuten

Bereiding

  • Snijd de bovenkant van de paprika’s af en haal de zaadlijsten eruit. Zet de paprika’s opzij.

  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

  • Voeg het gehakt toe en bak dit totdat het volledig gaar is. Maak het gehakt op smaak met de gekozen rub (of gebruik peper en zout als je dat liever hebt).

  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  • Meng de gekookte rijst door het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar.

  • Vul de paprika’s met het gehakt-rijstmengsel en top af met geraspte kaas.

  • Zet de gevulde paprika’s op de Kamado en bak ze ongeveer 25 minuten, of totdat de paprika’s zacht zijn en de kaas gesmolten is.

  • Serveer de gevulde paprika’s met zelfgemaakte guacamole en een beetje crème fraîche voor een extra smaakboost!


Serveertip:

  • Serveer de gevulde paprika’s als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. Ze passen ook perfect bij een frisse salade voor een lichte maaltijd.


Waarom Gevulde Paprika’s een Topkeuze Zijn:

  • Smaakvol en vullend: De combinatie van gehakt, rijst, kruiden en gesmolten kaas zorgt voor een rijke en smaakvolle maaltijd.

  • Gezond bijgerecht: Dit gerecht is een goed alternatief voor traditionele bijgerechten, met veel groenten en eiwitten.

  • Makkelijk te maken: De paprika’s zijn eenvoudig te vullen en kunnen zonder veel moeite op de BBQ worden bereid.

  • Perfect voor elke gelegenheid: Of het nu een BBQ is of een familiediner, dit gerecht maakt elke maaltijd speciaal.


Tip:

Wil je een extra smaakdimensie toevoegen? Voeg wat gesneden olijven of kappertjes toe aan het gehaktmengsel voor een zoute twist.


IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page