Wijntip Nero d'Avola Fondo Filara
Biertip: Uiltje Blond
Over dit recept
Een heerlijke vegetarische en gezonde BBQ-lasagne met linzen/mais lasagnebladen en een smaakvolle groentesaus. Ideaal voor wie een gezonde maaltijd wil zonder in te boeten op smaak. Perfect voor een lichte maar vullende maaltijd!

Ingrediënten
Dit recept is voor 4-6 personen.
12 volkoren lasagnebladen
400 gram hüttekäse
800 ml tomatenblokjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
Snufje peper en zout
1 courgette
250 gram champignons
1 courgette
1 paprika
Handje verse basilicum
1 ui
2 tenen knoflook
Handje geraspte (30+) kaas
Bereidingstijd:Â 15 minuten voorbereiding
Instellingen: Saus maken directe hitte ong 180 graden, daarna 200 graden indirect
Bereiding
Bereid de BBQ op 180 graden direct en doe intussen de groente snijden
Snipper de ui en knoflook en snijd de champignons in plakjes en courgette in blokjes
Als BBQ op temp is beetje olijfolie in de pan
Fruit de ui en knoflook met een klein beetje olijfolie in een pan. Voeg de champignons toe en bak mee
Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe aan de pan
Snijd de tijm en rozemarijn fijn en voeg dit samen met een snufje peper en zout toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe door
Vet een ovenschaal in en verdeel een laagje tomatensaus over de bodem
Leg een laag lasagnebladen op de saus, gevolgd door een laag hüttekäse (en indien gewenst wat kaas)
Herhaal de lagen: saus, lasagnebladen en hüttekäse, totdat alles op is. Eindig met een laag tomatensaus, geraspte kaas en verse basilicum.
Zet de schaal 45 minuten op de bbq en bak tot de lasagne goudbruin en bubbelend is
Tip: Serveer met een stokbroodje en kruidenboter na 30 minuten voor een complete maaltijd


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93