top of page

Gezonde vegetarische lasagne

Over dit recept

Een heerlijke vegetarische en gezonde BBQ-lasagne met linzen/mais lasagnebladen en een smaakvolle groentesaus. Ideaal voor wie een gezonde maaltijd wil zonder in te boeten op smaak. Perfect voor een lichte maar vullende maaltijd!

Ingrediënten

Dit recept is voor 4-6 personen.

  • 12 volkoren lasagnebladen

  • 400 gram hüttekäse

  • 800 ml tomatenblokjes

  • 2 takjes tijm

  • 2 takjes rozemarijn

  • Snufje peper en zout

  • 1 courgette

  • 250 gram champignons

  • 1 courgette

  • 1 paprika

  • Handje verse basilicum

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • Handje geraspte (30+) kaas


Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding


Instellingen: Saus maken directe hitte ong 180 graden, daarna 200 graden indirect

Bereiding

  • Bereid de BBQ op 180 graden direct en doe intussen de groente snijden

  • Snipper de ui en knoflook en snijd de champignons in plakjes en courgette in blokjes

  • Als BBQ op temp is beetje olijfolie in de pan

  • Fruit de ui en knoflook met een klein beetje olijfolie in een pan. Voeg de champignons toe en bak mee

  • Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe aan de pan

  • Snijd de tijm en rozemarijn fijn en voeg dit samen met een snufje peper en zout toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe door

  • Vet een ovenschaal in en verdeel een laagje tomatensaus over de bodem

  • Leg een laag lasagnebladen op de saus, gevolgd door een laag hüttekäse (en indien gewenst wat kaas)

  • Herhaal de lagen: saus, lasagnebladen en hüttekäse, totdat alles op is. Eindig met een laag tomatensaus, geraspte kaas en verse basilicum.

  • Zet de schaal 45 minuten op de bbq en bak tot de lasagne goudbruin en bubbelend is

  • Tip: Serveer met een stokbroodje en kruidenboter na 30 minuten voor een complete maaltijd



IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page