top of page

Iberico secreto met salsa

Over dit recept

Dit gerecht is een smaakvolle en snelle keuze voor de BBQ, waarbij de Iberico secreto perfect wordt gecombineerd met een frisse salsa van gegrilde paprika. Ideaal voor een snelle, maar heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

  • Iberico secreto 

  • Olijfolie

  • Peper en zout, naar smaak


Ingrediënten voor de Salsa van Gegrilde Paprika:

  • Gegrilde paprika uit pot (halve pot)

  • 2 tenen knoflook

  • 7 Tasty Tom tomaatjes

  • 1 eetlepel rode wijnazijn

  • Olijfolie, naar smaak


BBQ-instellingen:

  • Steek de BBQ aan voor directe hitte van 200°C.


Bereidingstijd:

  • Iberico Secreto: Ongeveer 4 minuten per kant op de BBQ.

  • Salsa: Ongeveer 5 minuten om te maken.

Bereiding

  • Bereiding van de Iberico Secreto:

    • Steek de BBQ aan voor directe hitte van 200°C.

    • Bestrijk de Iberico secreto met olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout.

    • Leg het vlees op de BBQ en bak het 4 minuten per kant, totdat de kerntemperatuur 62°C bereikt. Dit zorgt voor een mooie rosé bereiding van het vlees.

  • Bereiding van de Salsa:

    • Voeg de gegrilde paprika, tomaatjes, knoflook, rode wijnazijn en een scheutje olijfolie toe aan een keukenmachine.

    • Pureer alles tot een gladde spread.

  • Serveren:

    • Serveer de Iberico secreto met de salsa van gegrilde paprika eroverheen.


Serveertip:

Deze Iberico secreto met salsa van gegrilde paprika is perfect te combineren met een frisse salade of gegrilde groenten voor een complete maaltijd.


Waarom dit gerecht geweldig is:

  • Snel en eenvoudig: Een snel gerecht met weinig voorbereiding, ideaal voor een gezellige BBQ.

  • Smaken die perfect combineren: De rijke smaak van het Iberico secreto in combinatie met de frisse, pittige salsa van gegrilde paprika is een heerlijke smaakbeleving.

  • Gezond en voedzaam: Dit gerecht is een lichte, voedzame keuze met veel groenten en een mooi stuk vlees.


WijnSpijs:

 Wat grows together goes together of in dit geval, een heerlijk stuk Iberico verdient een Spaanse wijn. De Mencia is een inheemse druif die wel wat weg heeft van de Cabernet Franc. Deze heeft een mooi zurenspel en lekker wat kruidigheid wat heel goed gaat met de wijnazijn en de komijn in dit gerecht. Hij doet het ook goed bij charcuterie of een lekkere stoof


BierSpijs:

De fruitige hoparoma’s van Juicy Lucy complementeren de rijke, vette smaak van Iberico secreto, terwijl de frisse citrusachtige tonen het kruidige van de salsa verde versterken en de smaken in balans brengen.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page