top of page

Moink Balls

Over dit recept

Moink Balls, wij hebben ze regelmatig voorbij zien komen dus uiteraard konden wij niet achterblijven met het maken van deze klassieker, en eerlijk gezegd hebben wij spijt dat wij ze niet eerder hebben gemaakt!
Wij vinden dit echt een ideaal borrelhapje van de BBQ, maar dit hapje zal het ook goed doen op feesten en partijen.
Wij zijn echte kaasliefhebbers en de Parmezaanse kaas komt bij deze Moink Balls echt goed tot zijn recht.

Ingrediënten

Onderstaande ingrediënten zijn voor +/- 30 Moink Balls:

  • 750 g rundergehakt

  • 15 plakken ontbijtspek

  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 eetlepel knoflookpoeder

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

  • 75 g paneermeel

  • 1 eetlepel oregano

  • Peper en zout naar smaak

  • Jouw favoriete rub. Wij gebruikten de Burnout van The Rub Club

  • Jouw favoriete BBQ saus

BBQ-instellingen

  • Temperatuur: 110°C indirecte hitte

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten

  • Bereiding op de BBQ: 1 uur

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirecte hitte en stabiliseer de temperatuur op 110°C

  • Meng het rundergehakt met de Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, eieren, melk, paneermeel, oregano, peper en zout. Kneed het geheel goed door

  • Vorm kleine balletjes ter grootte van een golfbal

  • Strooi rub op een bord en rol de balletjes er heel lichtjes doorheen

  • Wikkel elke gehaktbal in een halve plak ontbijtspek

  • Plaats de Moink Balls op het rooster. Laat ze 45 minuten garen met de deksel gesloten

  • Haal de Moink Balls van de BBQ en smeer in met BBQ-saus en laat ze nog 10 minuten doorgaren totdat het spek krokant is en de saus mooi gekarameliseerd

  • Haal de Moink Balls van de BBQ en serveer direct


Serveertip

Serveer de Moink Balls met extra BBQ-saus om in te dippen.


Waarom moet je dit recept echt een keer gemaakt hebben?

  • Perfecte balans van smaken: De combinatie van gekruid gehakt, rokerig spek en zoete BBQ-saus maakt dit een echte smaakbom. Én vergeet natuurlijk de Parmezaanse kaas niet!

  • Sappig en mals: Door het indirecte garen blijven de Moink Balls sappig van binnen en knapperig van buiten.

  • Ideaal als snack of bijgerecht: Ze zijn makkelijk te delen en passen perfect bij elke BBQ-gelegenheid en elk feestje.


WijnSpijs:

Als je wijn en eten gaat pairen kijk je niet alleen naar het hoofdingrediënt, maar juist ook heel erg naar de smaakmakers in een gerecht. Deze Moink Balls worden voorzien van Parmazaanse kaas. Dat is een uitgesproken smaak en leent zich perfect om te pairen met een mooie, droge bubbel. Deze Italiaanse Durello Brut van Gianni Tessari heeft een heerlijke romigheid over zich met frisse tonen van citrus en ananas. Deze worden perfect gebalanceerd met iets notigs en de duidelijk waarneembare geur en smaak van verse toast. Spannende combinatie met deze Moink Balls die perfect uitpakt.


BierSpijs:

Een heerlijk witbiertje met zijn citrus- en kruidenaroma’s kan een verfrissende tegenhanger bieden voor het vette en rijke karakter van de Moink Balls.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page