top of page

Poussin van de BBQ

Over dit recept

Deze poussin is eenvoudig te maken en heerlijk smakelijk. Door de indirecte BBQ-bereiding blijft de kip lekker mals en sappig. Serveer met aardappeltjes en een frisse salade voor een complete maaltijd.

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen

  • 4 poussins (kippetje)

  • Je favoriete rub voor kip

  • Kippenbouillon

  • Aardappeltjes en salade naar keuze


BBQ-instellingen:

  • Indirecte hitte van 180°C


Bereidingstijd:

  • Ongeveer 45 minuten

Bereiding

  • Rub de poussin royaal met je favoriete rub.

  • Bereid de BBQ voor op indirecte hitte van ongeveer 180°C.

  • Zet een skillet op de BBQ en doe een laagje kippenbouillon erin. Leg de poussin in de skillet.

  • Sluit het deksel van de BBQ en laat de poussin garen totdat de kerntemperatuur van het vlees 72°C bereikt (dit duurt ongeveer 30 minuten).

  • Haal de poussin van de BBQ zodra deze gaar is en laat even rusten voordat je hem serveert.


Serveertips:

Serveer de poussin met knapperige aardappeltjes en een frisse salade voor een complete en makkelijke maaltijd.


Waarom dit gerecht geweldig is:

  • Simpel & smaakvol: Met een rub naar keuze krijgt de poussin een heerlijke smaak, zonder veel moeite.

  • Malse kip: Door het gebruik van indirecte hitte blijft de kip lekker sappig.

  • Perfect voor een BBQ-maaltijd: Ideaal voor een gezellige BBQ met vrienden of familie.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page