Over dit recept
Zalm op de BBQ is altijd een hit, maar deze pulled variant met smashed avocado is écht next level. Makkelijk om te maken, lekker om te delen en perfect voor een (zonnige) borrelmiddag met een goed glas witte wijn of een frisse IPA.

Ingrediënten
Ingrediënten:
Ca. 750 gram zalm (zonder huid)
2 avocados (rijp)
1 stokbrood om af te bakken
1 el olijfolie (om mee in te smeren)
Sea Rub van The Rub Club
Verse dille (voor de topping)
Rookplankjes (bij voorkeur cederhout)
BBQ-instellingen:
Indirecte warmte
Temperatuur: 160–180°C
Gebruik een rookplankje, 1 uur van tevoren in water geweekt
Bereidingstijd:
Totale tijd: ca. 45 minuten
Voorbereiding: 15 minuten
BBQ-tijd: 25–30 minuten
Bereiding
Marineer de zalm royaal met de Sea Rub van The Rub Club en laat even intrekken
Week het rookplankje minimaal een uur in water
Bereid de BBQ voor op indirecte hitte en breng naar ca. 170°C
Leg het geweekte rookplankje op het rooster en sluit de deksel. Laat 5 minuten roken tot het hout begint te geuren
Leg de zalm op het rookplankje, sluit de deksel en gaar in 25–30 minuten tot de zalm makkelijk uit elkaar valt
Snijd intussen het stokbrood in dunne plakjes, smeer ze licht in met olijfolie en gril kort op de BBQ tot ze krokant zijn
Prak de avocado grof met een vork en breng eventueel op smaak met een snufje zout of wat citroensap.
Trek de zalm met twee vorken uit elkaar tot mooie plukjes
Smeer de krokante broodjes in met smashed avocado, leg er wat pulled zalm op en top af met verse dille
Wijntip: Wijn: Lenwood Chardonnay Barrel Fermented – Deze volle, houtgerijpte chardonnay sluit perfect aan bij de rokerige zalm en romige avocado. De zachte vanilletonen en lichte houtstructuur maken dit een echte foodpairing topper.


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93