top of page

Tagliata di manzo

Over dit recept

Tagliata di manzo is een klassiek Italiaans gerecht dat draait om topkwaliteit rundvlees, simpel bereid en met liefde geserveerd. “Tagliata” betekent letterlijk “gesneden” en dat is precies wat je krijgt: mooi gegrild rundvlees, dun gesneden, geserveerd op een bedje van onder andere rucola met Parmezaanse kaas en een vleugje balsamico.

Het geheim? Perfect gegrild vlees, een paar pure smaken, en geen poespas. Of je het nu maakt op de BBQ of in een grillpan, deze valt altijd in de smaak;) Ook heerlijk als lunch!

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 2 personen als hoofdgerecht, 4 als voorgerecht)

  • 500 g diamanthaas

  • 75 g veldsla

  • 50 g rucola

  • 1 puntpaprika (in dunne ringen of reepjes)

  • 150 g Roma tomaatjes (gehalveerd)

  • 40 g Parmezaanse kaas (grof geschaafd)

  • Balsamicostroop

  • BBQ-rub

  • Olijfolie

  • Peper en zout

BBQ-instellingen

  • Indirecte zone: ± 140 °C om de diamanthaas rustig te garen

  • Directe zone: ± 250 °C om af te grillen

  • Gebruik bij voorkeur een kernthermometer

Bereidingstijd

  • Totaal: 20 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten

  • Garing op de BBQ: ± 10 minuten

Bereiding

Bereidingswijze

  • Haal de diamanthaas op tijd uit de koelkast en dep droog

  • Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie en bestrooi met BBQ-rub, niet teveel

  • Gaar de diamanthaas eerst op de indirecte zone van de BBQ tot een kerntemperatuur van ± 46–48 °C (voor medium-rare)

  • Verplaats het vlees naar de directe zone en grill 1 à 2 minuten per kant tot je een mooie korst hebt en de kern rond de 52–54 °C is

  • Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie

  • Meng ondertussen veldsla, rucola, puntpaprika en tomaatjes in een grote schaal

  • Snijd de diamanthaas in dunne plakjes

  • Verdeel de salade over de borden of een serveerplank en leg de plakjes vlees erbovenop

  • Bestrooi met grof geschaafde Parmezaanse kaas

  • Druppel er royaal balsamicostroop over voor die heerlijke zoetzure balans

  • Breng naar smaak op het bord nog verder op met peper of een drupje olijfolie


Wijn-spijs: Giannitessari Pinot Noir & salade met diamanthaas

De elegante Giannitessari Pinot Noir uit Veneto is een prachtige match bij deze salade. Deze wijn heeft een licht body, zachte tannines en tonen van rood fruit zoals kersen en frambozen. Dat sluit perfect aan bij de frisheid van de salade én het malse rundvlees van de diamanthaas.


Bierspijs:

Brouwerij Uiltje “Dikke Lul 3 Bier” (blond bier)Dit doordrinkbare blond bier van Uiltje is soepel, licht kruidig en heeft een frisse bitter. Het is een topcombi met de diamanthaas: het zoetje en de mouttonen ondersteunen de umami van het vlees, terwijl de lichte hopbitter mooi tegenwicht biedt aan de balsamicostroop en rucola.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page