Over dit recept
Tagliata di manzo is een klassiek Italiaans gerecht dat draait om topkwaliteit rundvlees, simpel bereid en met liefde geserveerd. “Tagliata” betekent letterlijk “gesneden” en dat is precies wat je krijgt: mooi gegrild rundvlees, dun gesneden, geserveerd op een bedje van onder andere rucola met Parmezaanse kaas en een vleugje balsamico.
Het geheim? Perfect gegrild vlees, een paar pure smaken, en geen poespas. Of je het nu maakt op de BBQ of in een grillpan, deze valt altijd in de smaak;) Ook heerlijk als lunch!

Ingrediënten
Ingrediënten (voor 2 personen als hoofdgerecht, 4 als voorgerecht)
500 g diamanthaas
75 g veldsla
50 g rucola
1 puntpaprika (in dunne ringen of reepjes)
150 g Roma tomaatjes (gehalveerd)
40 g Parmezaanse kaas (grof geschaafd)
Balsamicostroop
Olijfolie
Peper en zout
BBQ-instellingen
Indirecte zone: ± 140 °C om de diamanthaas rustig te garen
Directe zone: ± 250 °C om af te grillen
Gebruik bij voorkeur een kernthermometer
Bereidingstijd
Totaal: 20 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Garing op de BBQ: ± 10 minuten
Bereiding
Bereidingswijze
Haal de diamanthaas op tijd uit de koelkast en dep droog
Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie en bestrooi met BBQ-rub, niet teveel
Gaar de diamanthaas eerst op de indirecte zone van de BBQ tot een kerntemperatuur van ± 46–48 °C (voor medium-rare)
Verplaats het vlees naar de directe zone en grill 1 à 2 minuten per kant tot je een mooie korst hebt en de kern rond de 52–54 °C is
Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Meng ondertussen veldsla, rucola, puntpaprika en tomaatjes in een grote schaal
Snijd de diamanthaas in dunne plakjes
Verdeel de salade over de borden of een serveerplank en leg de plakjes vlees erbovenop
Bestrooi met grof geschaafde Parmezaanse kaas
Druppel er royaal balsamicostroop over voor die heerlijke zoetzure balans
Breng naar smaak op het bord nog verder op met peper of een drupje olijfolie
Wijn-spijs: Giannitessari Pinot Noir & salade met diamanthaas
De elegante Giannitessari Pinot Noir uit Veneto is een prachtige match bij deze salade. Deze wijn heeft een licht body, zachte tannines en tonen van rood fruit zoals kersen en frambozen. Dat sluit perfect aan bij de frisheid van de salade én het malse rundvlees van de diamanthaas.
Bierspijs:
Brouwerij Uiltje “Dikke Lul 3 Bier” (blond bier)Dit doordrinkbare blond bier van Uiltje is soepel, licht kruidig en heeft een frisse bitter. Het is een topcombi met de diamanthaas: het zoetje en de mouttonen ondersteunen de umami van het vlees, terwijl de lichte hopbitter mooi tegenwicht biedt aan de balsamicostroop en rucola.


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93