top of page

Short ribs easy style

Over dit recept

Dit recept voor short ribs is perfect voor een relaxte BBQ met weinig gedoe, maar met een geweldig resultaat! Het vlees wordt langzaam gegaard voor een heerlijke, malse smaak.

Ingrediënten

  • Short ribs 

  • Rub naar keuze

  • Appelsap (in plantenspuit)

  • Aluminiumfolie


BBQ-instellingen:

  • 110°C indirecte hitte


Bereidingstijd:

  • Totale tijd: 5-8 uur (afhankelijk van de grootte van het vlees)

  • Bereidingstijd BBQ: 5-8 uur

Bereiding

  • Verwijder het vlies en overtollig vet van de short ribs en wrijf ze in met je favoriete rub.

  • Steek de BBQ aan voor indirecte hitte van 110°C. Voeg een blokje rookhout toe zodra de BBQ op temperatuur is.

  • Leg de short ribs op de BBQ en laat ze langzaam garen.

  • Spray na het eerste uur de ribs in met appelsap en herhaal dit elke uur.

  • Als de kerntemperatuur van het vlees 95°C bereikt, haal de ribs van de BBQ.

  • Wikkel de short ribs in aluminiumfolie en vervolgens in een theedoek. Laat het vlees een uur rusten.


Serveertip:

Serveer de short ribs met een frisse salade of gegrilde groenten voor een complete maaltijd.


WijnSpijs:

De Dolcetto druif is een druif uit Piëmont, Italië. De naam betekent zoiets als ‘kleine zoete’, alhoewel niet zeker is waar de naam vandaan komt heeft deze Dolcetto inderdaad iets meer restsuiker. Dat gaat heerlijk samen met de honing uit de rub, terwijl het zout juist weer erg fijn gaat het met rood fruit in deze Italiaan. Ook een top wijn voor traditionele pasta Bolognese of Lasagne trouwens


BierSpijs:

De hoppige en fruitige smaken van Bird of Prey snijden door de rijke, vette smaken van short ribs, terwijl de lichte bitterheid van het bier de intensiteit van het vlees in balans brengt en de smaakbeleving verfrissend houdt.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page