Over dit recept
Deze salade combineert de lekkere smaak van eendenborst met de frisse zoetheid van sinaasappel en de bite van de knapperige walnoten. De dressing van walnotenolie en honing brengt alle smaken goed samen, waardoor dit gerecht ideaal is als voorgerecht of licht hoofdgerecht. Ook lekker als lunch natuurlijk!

Ingrediënten
2 gegrilde eendenborsten (in dunne plakjes gesneden) - hier de link naar het recept
50 g walnoten
2 sinaasappels (geschild en in partjes)
100 gram babyspinazie
2 el walnotenolie
Honing naar smaak
Peper en zout naar smaak
Bereidingstijd:
Totale bereiding: ± 40 minuten
Bereiding
Raadpleeg deze link voor de bereiding van de eendenborst op de BBQ.
Schil de sinaasappel en snijd in partjes
Verdeel de babyspinazie over borden of leg het op een leuke serveerplank
Leg de plakjes eendenborst erop en verdeel de sinaasappelpartjes en walnoten over de salade
Besprenkel met de walnotenolie en met de honing en breng op smaak met peper en zout
Wat maakt dit recept bijzonder?
De combinatie van hartige eendenborst, knapperige walnoten en frisse sinaasappel zorgt voor een perfecte balans tussen smaken en texturen. De walnotenolie en honing voegen een subtiele diepte toe, waardoor deze salade een ware traktatie is.
WijnSpijs:
Eendenborst en sinaasappel is een echte klassieker uit de Franse keuken. En aan klassieke combi’s moet je niet toornen en dus drinken we Pinot Noir bij dit eendje. Maar mogen we een beetje valsspelen? We kiezen namelijk voor een Hongaarse Pinot Noir en niet voor een Franse. Deze ‘Is This It’ Pinot Noir is namelijk onvoorstelbaar goed voor wat ie kost. Ja wij zijn dol op value for money wijnen. Natuurlijk drinken wij ook het liefst alleen maar Bourgogne, maar dat laat de portemonnee niet toe. Dit is echt zo’n vrienden over de vloer, fles na fles wijn. Iedereen vindt hem lekker en na één glas wil je er nog één (en nog één). Is het warm buiten dan koel je hem lekker, is het koud dan maakt ie je warm. Pareltje die we standaard in huis hebben!
BierSpijs:
Uiltje Wit past goed bij deze salade omdat het een fris, citrusachtig en licht kruidig witbier is. De zachte tarwebasis en subtiele koriander- en sinaasappelschiltonen sluiten mooi aan bij de frisse sinaasappel in de salade. Daarnaast zorgt de verfrissende afdronk ervoor dat het rijke, vette karakter van de eendenborst mooi in balans blijft. De lichte bitterheid en zachte body van het bier laten de smaken in de salade goed tot hun recht komen zonder te overheersen. Kortom, een verfrissende en harmonieuze bier-spijscombinatie!


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93