top of page

De perfecte entrecote van de BBQ

Over dit recept

Een sappige entrecote met een knapperige korst. Door de reverse sear-methode krijgt het vlees een gelijkmatige garing en blijft het heerlijk mals. Perfect voor een ultieme BBQ-ervaring!

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 entrecotes (ca. 250g per stuk)

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper


BBQ-instellingen

  • Indirect garen: 140 °C

  • Afgrillen: 250 °C directe hitte


Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 10 minuten

  • Indirect garen: ± 20 minuten (afhankelijk van de dikte)

  • Rusttijd: 5 minuten

  • Afgrillen: 2-3 minuten

Bereiding


  • Haal de entrecotes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (ong 30-40 min van te voren)

  • Maak de BBQ gereed voor indirecte hitte op 140 °C

  • Dep de entrecotes droog met keukenpapier

  • Leg de entrecotes op de BBQ

  • Gebruik en kerntemperatuurmeter zodat je goed weet wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft

  • Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 48 °C (ongeveer 20 minuten)

  • Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten in aluminiumfolie

  • Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 250 °C directe hitte

  • Grill de entrecotes voor ongeveer 1 minuut per kant

  • Haal het vlees bij een kerntemperatuur van 52 °C van de BBQ en laat even rusten

  • Doe er wat peper en zout overheen naar smaak


Serveertip om bij de entrecote te serveren: deze heerlijke gepofte zoete aardappel


IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page