Over dit recept
Een sappige entrecote met een knapperige korst. Door de reverse sear-methode krijgt het vlees een gelijkmatige garing en blijft het heerlijk mals. Perfect voor een ultieme BBQ-ervaring!

Ingrediënten
Ingrediënten
4 entrecotes (ca. 250g per stuk)
Zeezout en versgemalen zwarte peper
BBQ-instellingen
Indirect garen: 140 °C
Afgrillen: 250 °C directe hitte
Bereidingstijd
Voorbereiding: 10 minuten
Indirect garen: ± 20 minuten (afhankelijk van de dikte)
Rusttijd: 5 minuten
Afgrillen: 2-3 minuten
Bereiding
Haal de entrecotes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (ong 30-40 min van te voren)
Maak de BBQ gereed voor indirecte hitte op 140 °C
Dep de entrecotes droog met keukenpapier
Leg de entrecotes op de BBQ
Gebruik en kerntemperatuurmeter zodat je goed weet wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft
Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 48 °C (ongeveer 20 minuten)
Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten in aluminiumfolie
Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 250 °C directe hitte
Grill de entrecotes voor ongeveer 1 minuut per kant
Haal het vlees bij een kerntemperatuur van 52 °C van de BBQ en laat even rusten
Doe er wat peper en zout overheen naar smaak
Serveertip om bij de entrecote te serveren: deze heerlijke gepofte zoete aardappel


Contactgegevens
+31 6 34 00 61 93