top of page

Salade met gegrilde tonijn

Over dit recept

Deze salade met gegrilde tonijn is een perfecte balans tussen fris, hartig en knapperig. De tonijn wordt kort gegrild, zodat hij vanbinnen mooi rosé blijft, terwijl de zwarte sesamzaadjes een subtiele crunch en nootachtige smaak toevoegen. De combinatie van verse rucola, veldsla en knapperige groenten zoals haricots verts, radijsjes en edamame boontjes zorgt voor een kleurrijke en voedzame maaltijd. De sojamarinade met sesamolie, honing en limoen brengt alles samen met een licht Aziatische twist. Ideaal als lichte lunch of smaakvol diner en perfect voor een zomerse BBQ!

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen:

  • 4 tonijnsteaks - klik hier voor de bereiding van de tonijnsteaks

  • 2 el zwart sesamzaad

  • 2 el sojasaus

  • 2 tl sesamolie

  • 2 tl honing

  • ½ limoen (sap)

  • 1 el olijfolie (goede kwaliteit)

  • 150 g veldsla

  • 150 g rucola melange

  • 200 g haricots verts

  • ½ komkommer (in dunne plakjes)

  • 16 romaatjes (gehalveerd)

  • 6 radijsjes (in dunne plakjes)

  • 2 bosuitjes (fijngehakt)

  • Handje edamame boontjes (gekookt)

  • Groene asperges (gegrild)


Bereidingstijd

  • Totale bereiding: ± 30 minuten

  • Actieve bereiding: 15 minuten

Bereiding

  • Kook de haricots verts in gezouten water beetgaar en spoel af met koud water.

  • Gril de groene asperges een aantal minuten totdat deze beetgaar zijn.

  • Meng de sojasaus, sesamolie, honing en limoensap tot een marinade.

  • Maak de salade op door de veldsla, rucola melange, haricot verts, groene asperges, romaatjes, komkommer, radijsjes, edamame boontjes op een bord te leggen.

  • Druppel er wat olijfolie over en leg de gegrilde tonijn erop.

  • Garneer met zwart sesamzaad en de marinade.


De combinatie van perfect gegrilde tonijn, knapperige groenten en de frisse dressing maakt deze salade licht, smaakvol en voedzaam.


WijnSpijs:


BierSpijs:

Witbier past perfect bij tonijnsteak vanwege de frisse, citrusachtige tonen en lichte kruidigheid. De zachte tarwesmaak en subtiele zuren van witbier sluiten mooi aan bij de umami en licht vettige structuur van de tonijn. Daarnaast zorgt de lichte koolzuurprikkel voor een verfrissend effect, wat helpt om de smaakpapillen te reinigen tussen de happen door. Als de tonijn een Aziatische marinade of een citrusachtige dressing heeft, versterken de sinaasappel- en koriandernoten in witbier deze smaken nog meer. Hierdoor ontstaat een harmonieuze en uitgebalanceerde BierSpijs-combinatie.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page