top of page

Triangel met gemarineerde kalkoen

Over dit recept

Een smaakvol en kruidig broodje dat perfect is voor een snelle lunch of een lichte maaltijd. De combinatie van romige saus, knapperige taugé en kruidige kalkoen maakt dit triangelbroodje een echte smaakbom.

Ingrediënten

  • 1 bruin triangelbroodje

  • 100 g kalkoen

  • 2 augurken, in plakjes

  • ¼ ui, fijngesnipperd

  • 30 g mayonaise

  • 15 g crème fraîche

  • 1 theelepel grove mosterd

  • 20 g taugé

  • Italiaanse kruiden, naar smaak

  • Cajunkruiden, naar smaak


Bereidingstijd

  • Totale bereidingstijd: 15 minuten

Bereiding

  • Meng de saus door de mayonaise, crème fraîche, grove mosterd, Italiaanse kruiden en een snufje cajunkruiden met elkaar te mengen.

  • Snijd het broodje open en smeer in met de saus.

  • Leg vervolgens de gesnipperde ui en fijngesneden augurk op het broodje.

  • Beleg het broodje met de gekruide kalkoen en top af met taugé. Hier de link naar de bereiding van de kalkoen van de BBQ. Uiteraard kan je ook kalkoenfilet kopen en met cajun kruiden bakken in een koekenpan.

  • Besmeer de bovenkant van het broodje ook lichtjes met de saus en druk het lichtjes aan.


Serveertip:

Serveer het broodje met een frisse salade of wat extra augurk en taugé voor een extra crunch.


WijnSpijs:

Kalkoen op een broodje, lekker romig uitgevoerd met een zuurtje van de Cornichons. Klinkt zalig toch? Dan drinken we er ook gewoon een witte Bourgogne bij, maar dan wel eentje die je niet direct verwacht, namelijk een 100% Aligoté. Ja behalve Chardonnay mag een witte Bourgogne ook van Aligoté gemaakt worden en die druif is behoorlijk in opkomst. De uitvoering is vaak wat minder vet dan bij zijn grote broer de Chardonnay, maar een beetje romig is deze wel. Toch heeft hij ook een bepaalde mineraliteit door de bodems met graniet waar deze druiven van Domaine Masse groeien. Het beste van twee werelden dus, net als dit lekkere broodje. Zo hebben we geen Chardonnay en toch helemaal Bourgogne, proost!


BierSpijs:

Witbier: De frisse, kruidige en enigszins citrusachtige tonen van een witbier complementeren de malse kalkoen vaak perfect.

IMG_4295.jpg
IMG_4295.jpg

Contactgegevens

info@grillgustogirls.com

+31 6 34 00 61 93

bottom of page